Dr. Szabó Szilárd
plasztikai sebész vagyok,

az Istenhegyi Magánklinika plasztikai sebész főorvosa, a Dr. Szabó Klinikák konzulens-alapítója, vezetője, sebésze.

Beleszülettem az orvoslás világába, hiszen a családomban sokan orvosok. Imádtam belógni édesapámhoz is az éjszakai ügyeletbe. Lenyűgözött a munkája. A kórházak, rendelők különös világa, a fertőtlenítők illata, a makulátlan tisztaság hamar egybeforrt nálam a biztonságérzettel és az otthonossággal. Már kisiskolásként tudtam, egyszer majd én is ilyen helyen szeretnék segíteni az embereknek.

Plasztikai sebészként éppen ezért elsősorban arra törekszem, hogy megteremtsem azt a megbízható, nyugodt légkört, amelyben a hozzám fordulók megkaphatják, amiért jöttek: a legjobb önmagukat. A szépészeti beavatkozások igazi sikere ugyanis sohasem maga a műtéti eredmény, hanem a páciens életminőségének további javulása.

Tisztelettel adózom a pácienseim előtt: tudják, mit szeretnének, min kívánnak változtatni, megengedik maguknak, hogy minden szempontból jól legyenek és ezért tesznek is. Időt és pénzt fektetnek magukba, elviselik a hosszabb-rövidebb lábadozási időszakkal együttjáró kellemetlenségeket, amihez igazi bátorság és önismeret kell. Erre csak felnézni lehet.

Elsősorban nem azért vagyok ugyanis, hogy vágjak, hanem hogy vezessem a hozzám fordulókat. A konzultáció alkalmával átbeszéljük tehát a lehetőségeket, megvitatjuk az irányokat, megtervezem a kezelési folyamatot, és ha a páciensem is rábólint, közösen elindulunk egy úton. Szenvedélyesen elkötelezett és maximalista vagyok a munkámban, a célom pedig az, hogy az embereket elégedettebbé, életükben kiegyensúlyozottabbá tegyem. Elsődleges szakterületemmé az arcplasztika vált, de kiemelt szerepet kap a mell-, a has és az intimplasztika is. A nagyobb plasztikai sebészeti műtéteknek az istenhegyi Magánklinika ad otthont, az ambuláns kezeléseimet és konzultációimat a XVII. kerületben tartom.

Ha kérdezne tőlem, vegye fel velem a kapcsolatot ITT. Minden felmerülő kérdésére gyorsan válaszolok, természetesen térítésmentesen.

Dr. Szabó Szilárd
szakmai életút

Orvosi pályafutásom a Pécsi Orvostudományi Egyetemen kezdődött, ahol 1995-ben Cum Laude minősítéssel végeztem. Gyakorlati éveim alatt erősödött meg bennem a sebészet iránti érdeklődésem, azon belül pedig először a mellbetegségek kezelési lehetőségei. Számos nemzetközi konferencián vettem részt, alapítója voltam a Pécsi Emlőbetegek Klubjának, valamint kutatásokat végeztem a sentinel nyirokcsomók sebészete területén, amivel hozzájárulhattam a mai modern emlőmegtartó műtétek elterjedéséhez.

Mons-ban (Belgium) a Clinique Saint Joseph regionális központi kórházban ismerkedtem meg a plasztikai sebészettel Dr. Pierre-Emmanuel El Fouly plasztikai sebész asszisztenseként, sebész gyakornokaként, amely tapasztalás sorsfordító volt az életemben. Minden lehetséges releváns plasztikai sebészeti képzést elvégeztem külföldön és Magyarországon egyaránt, így 2003-ban sikeres szakvizsgát tettem ezen a területen, kiváló eredménnyel.

Ezt követően Magyarország vezető plasztikai sebészeti magánklinikáján, a Seffer és Renner Magánklinikán kezdtem el plasztikai sebész szakorvosként dolgozni. A hatalmas műtéti számmal járó gyakorlat és a kórházihoz képest merőben új, magánklinikai bánásmód megismerése megalapozták későbbi munkámat. 2012 óta a budai Istenhegyi Magánklinika plasztikai sebész főorvosa vagyok, magánrendelésemet pedig a XVII. kerületben tartom. Hamarosan megnyílik az első Face & Soul Klinikám Székesfehérváron, ahol kiegészítő szolgáltatásokkal is várjuk a szépülni vágyókat.